• Entorsa - cum apare si cum o tratam

  Entorsa - cum apare si cum o tratam

  Entorsa reprezinta un traumatism ligamentar cel mai frecvent intalnit la nivelul gleznei si articulatiei mainii care apar in urma unei miscari bruste, nefiresti care suprasolicita capacitatea fiziologica de functionare a ligementului afectat. Practicarea anumitor sporturi fara o incalzire in prealabil care sa intensifice circulatia si sa relaxeza tendoanele pregatindu le pentru efort fizic sustinut...
 • Bruxismul - cum scapam de scrasnitul dintilor

  Bruxismul - cum scapam de scrasnitul dintilor

  Bruxismul reprezinta o afectiune caracterizata de inclestarea sau scrasnirea dintilor in mod involuntar pe parcusul activitatilor zilnice sau al noptii.
 • Varicele esofagiene - de ce apar si cum le tratam?

  Varicele esofagiene - de ce apar si cum le tratam?

  Principala cauza de aparitie a varicelor esofagiene este reprezentata de catre hipertensiunea portala reflectata in portiunea esofagiana inferioara si a cardiei, acolo unde exista una dintre comunicarile anatomica intre circulatia portala si cea cava cauzata de ciroza hepatica (de etiologie virala sau alcoolica).
 • Bulimia - cauze, manifestari, tratament

  Bulimia - cauze, manifestari, tratament

  Bulimia reprezinta o afectiune psihica care determina aparitia tulburarilor de alimentatie, fiind caracterizata prin mancatul compulsiv a unor cantitati insemnate de alimente urmat de aplicarea unor metode compensatorii de prevenire a cresterii in greutate.
 • Edemul pulmonar - factori declansatori, simptome, tratament

  Edemul pulmonar - factori declansatori, simptome, tratament

  Edemul pulmonar reprezinta o afectiune care se datoreaza acumularii de lichid in interstitiul pulmonar si spatiul alveolar cu extravazarea de fluid si reabsorbtia lui prin intermediul cailor limfatice.
 • Faringita streptococica

  Faringita streptococica - cauze simptome, tratament

  Faringita streptococica sau angina pultacee asa cum mai este denumita, reprezinta o afectiune acuta prezenta la toate categoriile de varsta mai ales in perioada sezonului rece, un numar frecvent de cazuri fiind intalnit la copii intre 3-15 ani din colectiviti (gradinite, scoli).
 • Infectia cu Rotavirus-simptome, investigatii si tratament

  Infectia cu Rotavirus-simptome, investigatii si tratament

  Infectia cu Rotavirus este cea mai frecventa cauza de gastroenterita la sugari si copii mici (sub 2 ani), aproape toata populatia globului intrand in contact cu patogenul pana la varsta de 5 ani. Anual mor aproximativ 1,8 milioane de copii cu varsta mai mica de 5 ani, datorita unui episod de gastroenterita, infectia cu rotavirus fiind incriminata in 450.000 dintre cazuri.
 • Gripa la copii

  Gripa la copii

  Gripa este o afectiune respiratorie cauzata de un virus. Deoarece este extrem de contagioasa, are o raspandire comunitara accelerata, putand declansa foarte rapid o pandemie sau o epidemie.
 • Encefalita - cauze de aparitie, manifestari si tratament

  Encefalita - cauze de aparitie, manifestari si tratament

  Encefalitele reprezinta leziuni inflamatorii ale encefalului (inflamatie a creierului) care se pot datora factorilor de natura infectioasa virala sau bacteriana, alergica, toxica sau pot surveni in urma altor procese patologice cum sunt tumorile intracraniene.
 • Ulcerul cronic al piciorului diabetic

  Ulcerul cronic al piciorului diabetic

  Cresterea dramatica a prevalentei mondiale a diabetului zaharat prin schimbarea stilului de viata, imbatranirea populatiei a dus implicit la o crestere a complicatiilor legate de acesta.