• Human Papiloma Virus

  HPV – riscuri, diagnostic si tratament

  Stiai ca virusul HPV poate duce la cancer de col uterin, cea de-a patra cea mai frecventa cauza de cancer la femei, la nivel mondial fiind estimat un numar de 266.000 de decese, respectiv, 528.000 de cazuri noi in 2012? 85% dintre cazuri apar in zonele subdezvoltate ale lumii. In Romania, se inregistreaza in fiecare an peste 4000 de cazuri noi de cancer de col uterin si peste 1900 de decese. Si...
 • cifoza si scolioza

  Cifoza si scolioza la copii - de ce apar si cum se trateaza

  Cazurile de cifoza si de scolioza la copii au crescut in ultimii ani.
 • urterita

  Despre uretrita, simptome, cauze

  Uretrita este una dintre bolile care iti pot afecta viata sexuala. Pentru ca o viata sexuala implinita are o legatura stransa cu starea ta de sanatate, pe langa alimentatia sanatoasa, somnul si reducerea stresului, este recomandat sa mergi periodic la medicul urolog pentru a preveni aparitia unor boli care provin, de foarte multe ori, din boli cu transmitere sexuala.
 • fisura anala

  Fisura anala - simptome, preventie si tratament

  Stiai ca 11% dintre femei pot dezvolta fisuri anale in timpul nasterii? fisurile anale pot afecta pe oricine, indiferent de varsta.
 • Totul despre Endometrioza – ce este, care sunt simptomele si cum se trateaza

  Totul despre Endometrioza – ce este, care sunt simptomele si cum se trateaza

  Stiai ca endometrioza afecteaza aproximativ 30-40% dintre femeile din intreaga lume? Conform specialistilor, ar afecta mai mult de o jumatate de milion de femei din Romania si este deseori diagnosticata si tratata gresit, avand ca urmare infertilitatea. Desi endometrioza se situeaza pe locul 2 in topul afectiunilor ginecologice in foarte multe tari din Europa, este inca o boala putin cunoscuta. Una...
 • abces anal

  Abcesul anal - ce este si cum se trateaza

  Abcesul ano-perianal este o urgenta majora atat prin evolutie cat si prin complicatiile locale sau generale care pot sa apara. Cu cat se intervine mai repede inainte de debutul bolii, vindecarea este mai probabila iar riscul de cronicizare, adica riscul de a dezvolta o fistula se reduce.
 • hemoroizi

  Hemoroizii - cauze, simptome si tratament

  O mare parte din populatia adulta sufera de probleme date de hemoroizi, din pacate, desi exista tratamente moderne, pacientii nu se prezinta la medic la primele simptome.
 • diabetul

  Simptome diabet

  In multe cazuri, diabetul este diagnosticat destul de tarziu, pentru ca bolnavii nu cunosc simptomele acestei boli si le trec cu vederea. Multe dintre aceste manifestari nu indica o problema medicala serioasa.
 • piciorul diabetic

  Piciorul diabetic – preventie, tratament si importanta comunicarii in lupta cu boala

  Stiai ca aproximativ 15% din persoanele diagnosticate cu diabet zaharat pot sa sufere de ulceratii la picioare? pe plan mondial, peste un milion de persoane cu diabet sufera o amputatie la nivelul piciorului, iar 80% dintre acestea sunt precedate de leziuni ulcerative si infectii. Rata zilnica de amputatii de membre inferioare pe zi in Romania este de 62, dintre care 30 la pacientii diabetici.
 • Zona Zoster

  Zona Zoster – simptome, manifestari, tratament

  Zona Zoster este o afectiune virala, caracterizata prin durere si prin aparitia unei benzi eruptive cutanate. Aceasta poate aparea în orice zona a corpului, cel mai adesea, sub forma unei singure fasii de pustule.