• Importanta testului HPV in depistarea cancerului de col uterin

    Importanta testului HPV in depistarea cancerului de col uterin

    Atunci cand rezultatul testului Papanicolau indica anumite modificari ale celulelor, medicii recomanda si efectuarea testului HPV sau Human Papiloma Virus. Testul HPV este cea mai eficienta metoda de a preveni aparitia cancerului de col uterin.
  • Infectia cu HPV din perspectiva dermatologului

    Infectia cu HPV din perspectiva dermatologului

    Infectia cu virusul Papiloma uman, cunsocut si sub numele de HPV, este o infectie virala care determina aparitia unor leziuni la nivelul pielii si mucoaselor, in diferite parti ale corpului. Exista peste 100 de tulpini de virus Papiloma uman si afecteaza atat femeile, cat si barbatii. Infectia cu HPV se transmite prin contact sexual sau orice alt tip de contact direct pe piele. Anumite tulpini de...
  • Despre uretrita, simptome, cauze

    Despre uretrita, simptome, cauze

    Uretrita este una dintre bolile care iti pot afecta viata sexuala. Pentru ca o viata sexuala implinita are o legatura stransa cu starea ta de sanatate, pe langa alimentatia sanatoasa, somnul si reducerea stresului, este recomandat sa mergi periodic la medicul urolog pentru a preveni aparitia unor boli care provin, de foarte multe ori, din boli cu transmitere sexuala.
  • Totul despre Endometrioza – ce este, care sunt simptomele si cum se trateaza

    Totul despre Endometrioza – ce este, care sunt simptomele si cum se trateaza

    Stiai ca endometrioza afecteaza aproximativ 30-40% dintre femeile din intreaga lume? Conform specialistilor, ar afecta mai mult de o jumatate de milion de femei din Romania si este deseori diagnosticata si tratata gresit, avand ca urmare infertilitatea. Desi endometrioza se situeaza pe locul 2 in topul afectiunilor ginecologice in foarte multe tari din Europa, este inca o boala putin cunoscuta. Una...
  • Abcesul anal - ce este si cum se trateaza

    Abcesul anal - ce este si cum se trateaza

    Abcesul ano-perianal este o urgenta majora atat prin evolutie cat si prin complicatiile locale sau generale care pot sa apara. Cu cat se intervine mai repede inainte de debutul bolii, vindecarea este mai probabila iar riscul de cronicizare, adica riscul de a dezvolta o fistula se reduce.
  • Hemoroizii - cauze, simptome si tratament

    Hemoroizii - cauze, simptome si tratament

    O mare parte din populatia adulta sufera de probleme date de hemoroizi, din pacate, desi exista tratamente moderne, pacientii nu se prezinta la medic la primele simptome.
  • Simptome diabet

    Simptome diabet

    In multe cazuri, diabetul este diagnosticat destul de tarziu, pentru ca bolnavii nu cunosc simptomele acestei boli si le trec cu vederea. Multe dintre aceste manifestari nu indica o problema medicala serioasa.
  • Piciorul diabetic – preventie, tratament si importanta comunicarii in lupta cu boala

    Piciorul diabetic – preventie, tratament si importanta comunicarii in lupta cu boala

    Stiai ca aproximativ 15% din persoanele diagnosticate cu diabet zaharat pot sa sufere de ulceratii la picioare? pe plan mondial, peste un milion de persoane cu diabet sufera o amputatie la nivelul piciorului, iar 80% dintre acestea sunt precedate de leziuni ulcerative si infectii. Rata zilnica de amputatii de membre inferioare pe zi in Romania este de 62, dintre care 30 la pacientii diabetici.
  • Zona Zoster – simptome, manifestari, tratament

    Zona Zoster – simptome, manifestari, tratament

    Zona Zoster este o afectiune virala, caracterizata prin durere si prin aparitia unei benzi eruptive cutanate. Aceasta poate aparea în orice zona a corpului, cel mai adesea, sub forma unei singure fasii de pustule.