Alege tratamentul cu peeling chimic potrivit tenului tau

Peeling-ul chimic este o metoda neinvaziva pentru intretinerea pielii in procesul de imbatranire, solutionand problema porilor dilatati, a petelor pigmentate, a pistruilor si leziunilor pielii prin folosirea unei solutii chimice care indeparteaza straturile superficiale ale pielii.
Alege tratamentul cu peeling chimic potrivit tenului tau

Articol realizat de Dr. Silvia-Claudia Stanculescu, medic specialist Chirurgie plastica

"Orice tip de ten poate fi tratat prin peeling chimic, insa cei cu pielea deschisa la culoare prezinta mai multe sanse de reusita decat cei bruneti. Solutia chimica poate indeparta celulele moarte aflate nu numai in regiunea fetei, ci si in aria decolteului sau pe dosul palmelor printr-o procedura ce dureaza aproximativ 30 de minute", marturiseste medicul specialist in chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva, Dr. Silvia Stanculescu.
 

Tipuri de peeling-uri

In functie de gradul de penetrare in epiderma si nivelul de distrugere al celulelor moarte, peeling-urile chimice sunt de 3 feluri, astfel incat pacientului i se va efectua interventia potrivita tenului sau, avand posibilitatea de a trece in mod progresiv de la o etapa la alta.
  • Peeling-ul superficial consta in crearea unei solutii din zapada carbonica, Alpha Hidroxi acizi si acid tricolor acetic. Rolul acesteia este de a distruge stratul cornos pana la atingerea celui granulos si este potrivit pentru cei cu pielea sensibila.
  • Peeling-ul de profunzime medie este realizat pe baza unor acizi proveniti din fructe meniti sa indeparteze cicatricile lasate de acnee si petele cafenii. Pentru a atinge rezultatul asteptat, pielea trebuie pregatita inainte de procedura cu o crema pe baza de vitamina C, iar dupa 6 zile de la interventie pielea va deveni rozalie si neteda.
  • Peeling-ul profund foloseste fenolul pentru a trata riduri si leziuni pronuntate, boli virale, pete ale pielii cauzate de sarcina sau pistrui. Tratamentul cu fenol este recomandat exclusiv pentru fata, in urma acestui procedeu capacitatea pielii de pigmentare fiind scazuta. Un peeling profund pe toata fata dureaza aproximativ o ora si jumatate, de obicei fiind nevoie de unul singur, intrucat rezultatele sunt permanente.

 

Ce trebuie sa faci dupa un tratament de peeling chimic?

Interventia in sine nu dureaza mult, insa o recuperare sanatoasa si irevocabila se intinde pe o perioada indelungata in care pacientul trebuie sa-si ingrijeasca pielea cu creme regeneratoare, hidratante si sa evite expunderea la razele solare.


Efectele peelingului se vor vedea in aproximativ o saptamana daca pacientul foloseste cu indarjire cremele si respecta intocmai sfaturile specialistului, iar dupa doua saptamani de la tratament se pot reincepe activitatile normale, tenul fiind suficient de sanatos pentru a suporta chiar si machiajul.

 

In acest sens, specialista in chirurgie plastica, Dr. Silvia Stanculescu recomanda: “pielea o sa fie foarte sensibila in urma tratamentului, avand un aspect iritat. Senzatiile de arsura sau uscaciune vor fi ameliorate prin creme hidratante, iar iesirile din casa nu se fac fara aplicarea unei creme cu un grad ridicat de protectie solara.

 

Peeling-ul chimic ramane o metoda convenabila de intinerire a pielii recomandata celor ce doresc sa scape de urmele inestetice produse de leziuni sau, pur si simplu, celor care isi doresc un ten mai proaspat si luminos.
Consultant Medical Dr. Silvia-Claudia Stanculescu
Data publicării 05.11.2018
Data ultimei actualizari 26.05.2023