Alege tratamentul cu peeling chimic potrivit tenului tău

Peeling-ul chimic este o metodă neinvazivă pentru întreținerea pielii în procesul de îmbătrânire, soluționând problema porilor dilatați, a petelor pigmentate, a pistruilor și leziunilor pielii prin folosirea unei soluții chimice care îndepărtează straturile superficiale ale pielii.
Orice tip de ten poate fi tratat prin peeling chimic, însă cei cu pielea deschisă la culoare prezintă mai multe șanse de reușită decât cei bruneți. Soluția chimică poate îndepărta celulele moarte aflate nu numai în regiunea feței, ci și în aria decolteului sau pe dosul palmelor printr-o procedură ce durează aproximativ 30 de minute”, mărturisește medicul specialist în chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, Dr. Silvia Stănculescu, Echipa Metamorphosis.

 

Tipuri de peeling-uri

În funcție de gradul de penetrare în epiderma și nivelul de distrugere al celulelor moarte, peeling-urile chimice sunt de 3 feluri, astfel încât pacientului i se va efectua intervenția potrivită tenului sau, având posibilitatea de a trece în mod progresiv de la o etapă la altă.

 

Peeling-ul superficial constă în crearea unei soluții din zăpadă carbonică, Alpha Hidroxi acizi și acid tricolor acetic. Rolul acesteia este de a distruge stratul cornos până la atingerea celui granulos și este potrivit pentru cei cu pielea sensibilă.

 

Peeling-ul de profunzime medie este realizat pe baza unor acizi proveniți din fructe meniți să îndepărteze cicatricile lăsate de acnee și petele cafenii. Pentru a atinge rezultatul așteptat, pielea trebuie pregătită înainte de procedură cu o crema pe baza de vitamina C, iar după 6 zile de la intervenție pielea va deveni rozalie și netedă.

 

Peeling-ul profund folosește fenolul pentru a trata riduri și leziuni pronunțate, boli virale, pete ale pielii cauzate de sarcină sau pistrui. Tratamentul cu fenol este recomandat exclusiv pentru față, în urmă acestui procedeu capacitatea pielii de pigmentare fiind scăzută. Un peeling profund pe toată față durează aproximativ o ora și jumătate, de obicei fiind nevoie de unul singur, întrucât rezultatele sunt permanente.

 

Ce trebuie sa faci dupa un tratament de peeling chimic?

Intervenția în sine nu durează mult, însă o recuperare sănătoasă și irevocabilă se întinde pe o perioada îndelungată în care pacientul trebuie să-și îngrijească pielea cu creme regeneratoare, hidratante și să evite expunderea la razele solare.

 

Efectele peelingului se vor vedea în aproximativ o săptămâna dacă pacientul folosește cu îndârjire cremele și respectă întocmai sfaturile specialistului, iar după două săptămâni de la tratament se pot reîncepe activitățile normale, tenul fiind suficient de sănătos pentru a suportă chiar și machiajul.

 

În acest sens, specialistă în chirurgie plastică, Dr. Silvia Stănculescu recomandă: “pielea o să fie foarte sensibilă în urmă tratamentului, având un aspect iritat. Senzațiile de arsură sau uscăciune vor fi ameliorate prin creme hidratante, iar ieșirile din casă nu se fac fără aplicarea unei creme cu un grad ridicat de protecție solară”.

 

Peeling-ul chimic rămâne o metodă convenabilă de întinerire a pielii recomandată celor ce doresc să scape de urmele inestetice produse de leziuni sau, pur și simplu, celor care își doresc un ten mai proaspăt și luminos.

 

Dr. Silvia Stănculescu – Medic Specialist Chirugie plastică, Microchirurgie reconstructivă

 

Data publicării 05.11.2018