• medicina dentara

  Ce trebuie sa stii despre medicina dentara preventiva la adulti

  Medicina dentara preventiva este o ramura a stomatologiei care se ocupa cu prevenirea afectiunilor dentare si parodontale, cu prevenirea evolutiei lor sau a complicatiilor, in cazul in care acestea s-au produs.
 • noduli mamari

  Tipuri de noduli mamari si autoexaminarea

  Nodulii mamari sunt portiuni de tesut din interiorul sanului ce se deosebesc prin consistenta crescuta fata de restul tesutului.
 • cancer de san

  Importanta RMN-ului in diagnosticarea cancerului de san

  In Romania, cancerul de san constituie principala cauza de deces in randul femeilor cu varste de peste 40 ani. Diagnosticul precoce al acestei maladii grave are un impact major asupra evolutiei si tratamentului, crescand sansele de vindecare si supravietuire. Depistarea cancerului de san beneficiaza, pe langa metodele imagistice standard reprezentate de mamografie si ecografie, de aportul examinarii...
 • mamografia digitala

  Ce trebuie sa stii despre mamografia digitala

  Mamografia digitala este o noua metoda radiologica de investigare a starii de sanatate a sanului, cu doze reduse de raze X.
 • intepatura capusa

  Ce trebuie sa stii despre intepatura de capusa

  Encefalita de capusa (TBE) este cea mai importanta arboviroza in Europa afectand Suedia, Polonia, Centrul Europei (Cehia, Slovacia, Austria, Elvetia, Slovenia, Bavaria, Ungaria) si tarile fostei Uniuni Sovietice.
 • organe genitale copil

  Ingrijirea organelor genitale ale copilului

  Organele genitale externe ale bebelusilor sunt foarte sensibile si de aceea este foarte important sa le ingrijesti corect pentru a preveni roseata, durerea si infectia.
 • infectiil materne

  Stiai ca infectiile materne din timpul sarcinii pot afecta fatul?

  Infectiile materne in timpul sarcinii reprezinta o cauza importanta de mortalitate si morbiditate materno – fetala. Infectiile pot trece la fat in timpul sarcinii transplacentar, perinatal (sange, secretii vaginale) sau postnatal (cel mai frecvent prin laptele matern).
 • oxiuri

  Infectia parazitara cu oxiuri

  Infectia cu oxiuri este o infectie parazitara foarte frecventa in randul populatiei generale si afecteaza toate categoriile sociale.
 • prp

  Infiltratiile cu plasma imbogatita cu trombocite (PRP)

  Infiltratiile cu plasma imbogatita cu trombocite (PRP), asa numita “terapie vampir”, reprezinta o procedura biologica de ultima generatie pentru tratamentul afectiunilor articulare, disponibila in reteaua Medicover.