• fitoterapie

    Echilibrarea tulburarilor aparute in organism prin fitoterapie

    Fitoterapia reprezinta o ramura a terapiei care se ocupa cu mijloacele de prevenire si vindecare a bolilor, prin intermediul plantelor.
  • durerile de umar

    Ce trebuie sa stii despre durerile de umar si ameliorarea lor

    Umarul este o articulatie complexa, foarte flexibila, ce asigura miscarea bratelor in toate directiile. Muschii si tendoanele de la aceasta articulatie sunt intens solicitate si in anumite imprejurari aceste structuri pot fi afectate.
  • diagnostic prenatal

    Diagnosticul prenatal - informatii utile pentru un copil sanatos

    Diagnosticul prenatal reprezinta totalitatea procedurilor de diagnostic care pot fi efectuate pentru a obtine informatii despre embrion sau fat.
  • hernie ombilicala

    Diagnosticarea si tratamentul herniei ombilicale

    O hernie de perete abdominal reprezinta protruzia sau proiectia unui organ sau tesut, printr-o zona a peretelui abdominal care in mod normal mentine in abdomen aceste structuri, modificare ce apare in urma rupturii sau slabirii acestei zone de musculatura. Hernia ombilicala este una din tipurile de hernii ventrale ale peretelui abdomenului, produsa intr-o zona slaba de la nivelul ombilicului.
  • histerectomie

    Ce trebuie sa stii despre histerectomie

    Histerectomia reprezinta interventia chirurgicala de extirpare a uterului. Este cea mai frecventa interventie chirurgicala ginecologica, neconsiderand cezariana.
  • dermatita atopica

    Dermatita atopica - cauze, simptome si tratament

    Boala inflamatorie cronica a pielii, dermatita atopica apare mai ales la copii, cauzata de obicei de alergeni alimentari, dar poate debuta la orice varsta.
  • neoplasmul mamar

    Depistarea timpurie a disfunctiei cardiace indusa de chimioterapie la pacientele cu neoplasm mamar

    In ultimii ani, in tratamentul oncologic al neoplasmului mamar s-au facut progrese semnificative. Utilizarea agentilor chimioterapeutici clasici, cum ar fi antraciclinele, in combinatie cu agenti de terapie moleculara tintita, cum ar fi anticorpii monoclonali, a contribuit la cresterea semnificativa a supravietuirii globale. Pe termen lung insa, in populatia de supravietuitori ai neoplasmului mamar,...
  • greutate optima

    Cum putem ajunge la greutatea ideala? Afla parerea specialistilor!

    Excesul de greutate suprasolicita inima si poate determina cresterea tensiunii arteriale, cresterea colesterolului, sau aparitia diabetului. Astfel, scaderea in greutate este una din cele mai bune variante aflate la dispozitia noastra in vederea scaderii riscului de boala cardiovasculara (dar si de alte boli).
  • infectiile materne

    Cum pot afecta infectiile materne fatul?

    Sarcina este una dintre cele mai frumoase perioade din viata unei femei, dar si una dintre cele mai dificile, deoarece poate exista un risc crescut de infectii. Infectiile pot trece la fat in timpul sarcinii transplacentar, perinatal (sange, secretii vaginale) sau postnatal (cel mai frecvent prin laptele matern).
  • pneumonia

    Ce trebuie sa faci in caz de pneumonie?

    Cei mai afectati de pneumonie sunt copiii, varstnicii si persoanele cu diverse afectiuni cronice, iar infectia la plamani poate fi cauzata de bacterii, virusuri sau ciuperci microscopice.