Gastric Sleeve

Gastric sleeve - o interventie care ajuta la combaterea obezitatii

Stiai ca incidenta obezitatii la nivel mondial aproape s-a triplat in ultimii 40 de ani? Peste 39% dintre persoanele adulte la nivel global sunt supraponderale, iar 13% sufera de obezitate.

Ce inseamna interventia gastric sleeve?

Gastric sleeve sau miscorarea stomacului este una dintre cele mai frecvente proceduri prin care pacientii  obezi sunt tratati.

Studiile pe termen scurt arata ca micsorarea stomacului  este la fel de eficienta ca și bypassul gastric de tip roux-en-Y in ceea ce privește pierderea in greutate si imbunatatirea sau remiterea diabetului. Exista, de asemenea, dovezi care sugerează ca gastric sleeve, similar cu bypassul gastric, este eficient in ameliorarea diabetului de tip 2 independent de pierderea de greutate. Ratele de complicații ale gastric sleeve se incadreaza intre cele ale inelului gastric si by-passul gastric de tip roux-en-y.

Procedura se face laparoscopic, cu anestezie generala si dureaza aproximativ o ora.

Ce presupune procedura gastric sleeve?

Procedura functioneaza prin mai multe mecanisme. In primul rand, stomacul nou creat are un volum considerabil mai mic (aproximativ 30% din volumul initial) decat stomacul normal si ajuta la reducerea semnificativa a cantitatii de alimente (si a caloriilor) care pot fi consumate. Un impact mai mare, cu toate acestea, pare sa fie efectul pe care chirurgia il are asupra hormonilor intestinali, care influențeaza o serie de factori, inclusiv foamea, satietatea si controlul glicemiei.

Solicita o programare online

Care sunt avantajele interventiei gastric sleeve?

  1. Restrictioneaza cantitatea de alimente pe care o poate stoca stomacul
  2. Induce o pierdere rapida si semnificativa in greutate, pe care studiile comparative o gasesc similara cu cea a bypass-ului gastric Roux-en-Y. Pierdere in greutate de peste 50% pentru date de 3-5 ani si pierdere de greutate comparabila cu cea a bypassului cu mentinerea a peste 50%
  3. Nu necesita niciun corp strain implantabil si redirectionarea fluxului alimentar
  4. Implica o spitalizare de aproximativ doua zile
  5. Cauzeaza schimbari favorabile in hormonii intestinali care suprima foamea, reduc pofta de mancare si imbunatatesc satietatea.

Care sunt dezavantejele interventiei gastric sleeve?

  1. Este o procedura ireversibila
  2. Are potential (scazut) pentru deficiente de vitamine pe termen lung
  3. Are o rata mai mare de complicatii precoce decat inelul gastric

Impreuna avem grija de sanatatea ta!

Medicii nostri:

Solicita consultatie initiala in tratamentul obezitatii

Solicita o programare online