• Insuficienta ovariana prematura: simptome, cauze, tratament

    Insuficienta ovariana prematura: simptome, cauze, tratament

    21.12.2021
    Insuficienta ovariana prematura poate duce la infertilitate. Aceasta se mai numeste menopauza prematura si reprezinta pierderea functiei normale a ovarelor inainte de 40 de ani. Care sunt simptomele insuficientei ovariene, cauzele aparitiei acesteia si ce solutii de tratament exista? Citeste acest material pentru a afla.
  • Adenomioza, afectiune dificil de diagnosticat

    Adenomioza, afectiune dificil de diagnosticat

    13.12.2021
    Adenomioza este o afectiune a tesutului endometrial, dificil de diagnosticat si cu o evolutie diferita de cea e endometriozei. Adenimioza uterina produce menstruatii dureroase, iar cauzele care duc la aparitia acesteia sunt inca necunoscute. Afla din acest material cum este diagnosticata aceasta afectiune, ce simptome are adenomioza si ce solutii de tratament exista.
  • Screening pentru sifilis, hepatita B si HIV in sarcina. De ce sunt necesare?

    Screening pentru sifilis, hepatita B si HIV in sarcina. De ce sunt necesare?

    10.12.2021
    In perioada de debut a sarcinii sau chiar inainte de a concepe un copil, este recomandat sa efectuezi testele de sange pentru depistarea hepatitei B, HIV si sifilis. Aceste teste fac parte din screening-ul prenatal de rutina si te ajuta sa reduci riscul de a transmite infectia viitorului tau copil.
  • Tot ceea ce trebuie sa stii despre boala inflamatorie pelvina

    Tot ceea ce trebuie sa stii despre boala inflamatorie pelvina

    07.12.2021
    Boala inflamatorie pelvina sau anexita reprezinta o infectie a trompelor uterine si a ovarelor, care afecteaza in principal femeile cu varste intre 15-24 de ani. De multe ori, boala inflamatorie pelvina nu are simptome specifice, iar pacienta poate nici sa nu stie ca sufera de aceasta afectiune. Boala inflamatorie pelvina mai este cunoscuta si sub numele de anexita.
  • Interventii chirurgicale ginecologice frecvente

    Interventii chirurgicale ginecologice frecvente

    06.12.2021
    Cele mai frecvente tipuri de interventii chirurgicale obstetrica-ginecologie sunt: chistectomia ovariana, miomectomia, histerectomia si tratamentul chirurgical pentru endometrioza. Afla din acest material cand sunt recomandate aceste interventii si in ce constau!
  • Care sunt pasii de urmat pentru diagnosticul si tratamentul infertilitatii?

    Care sunt pasii de urmat pentru diagnosticul si tratamentul infertilitatii?

    02.12.2021
    Daca tu si partenerul tau incercati de mai mult de un an sa concepeti un copil si nu ai ramas inca insarcinata, este foarte posibil ca unul dintre voi sau chiar amandoi sa aveti probleme legate de fertilitate. Pentru a vedea care sunt solutiile pe care le ai si ce pasi este nevoie sa urmezi pentru diagnosticarea si tratarea infertilitatii, citeste acest material.
  • Complicatii ale sindromului ovarelor polichistice

    Complicatii ale sindromului ovarelor polichistice

    30.11.2021
    Sindromul ovarelor polichistice este una din principalele cauze care duc la infertilitate in randul pacientelor cu varste intre 14 si 40 de ani. Predispozitia genetica si tulburarile hormonale sunt factori favorizanti ai acestei afectiuni. Netratat, sindromul ovarelor polichistice creste riscul aparitiei unor afectiuni medicale conexe.
  • Bartolinita, afectiune ginecologica mai putin cunoscuta!

    Bartolinita, afectiune ginecologica mai putin cunoscuta!

    29.11.2021
    Bartolinita este inflamatia glandelor Bartholin si este o afectiune ginecologica mai putin cunoscuta, cu simptome vizibile si complicatii ce pot aparea daca nu este tratata la timp. Aceasta inflamatie poate sa afecteze femeile active sexual, cu precadere in perioada anilor fertili. Ce este bartolinita, cum poate fi diagnosticata si tratata, aflati din acest material.
  • Cauze ale ciclului menstrual neregulat

    Cauze ale ciclului menstrual neregulat

    24.11.2021
    Ciclul menstrual neregulat poate sa apara in urma unei perioade stresante sau a unor sesiuni de exercitii fizice intense, cazuri in care nu indica o problema de sanatate. Insa un ciclu menstrual neregulat poate sa fie si un semnal de alarma ca exista niste afectiuni inca nediagnosticate, cele mai multe dintre ele de natura ginecologica. Care sunt cauzele ciclului menstrual neregulat si ce este nevoie...
  • Semnele care iti arata ca ai o sarcina toxica!

    Semnele care iti arata ca ai o sarcina toxica!

    22.11.2021
    Greata matinala si varsaturile pot fi normale intr-o sarcina, mai ales incepand cu saptamana a sasea. Atunci cand acestea devin severe si nu te lasa sa desfasori activitatile zilnice obisnuite, atunci este foarte posibil sa ai o sarcina toxica. Diagnosticarea unei sarcini toxice se face intotdeauna in urma unui consult ginecologic de specialitate. Afla cand este cazul sa te ingrijorezi si care sunt...