• Copiii si infectia cu Coronavirus

    Copiii si infectia cu Coronavirus

    07.04.2020
    Chiar daca ei par cea mai putin afectata categorie in ceea ce priveste infectarea cu noul coronavirus, SARS-CoV-2 ii poate pune in pericol pe cei care sufera de o serie de afectiuni, iar imunitatea le este foarte scazuta.
  • Cum te afecteaza Coronavirus daca ai afectiuni respiratorii

    Cum te afecteaza Coronavirus daca ai afectiuni respiratorii

    02.04.2020
    COVID-19 este boala cauzata de noul coronavirus, denumit stiintific SARS-CoV-2. Virusul a aparut initial in orasul Wuhan, din provincia Hubei, in China si s-a raspandit rapid la nivel global. Deoarece este un virus nou aparut, cunoasterea asupra sa si asupra COVID-19 este in dinamica, pe masura ce noi date sunt validate si publicate.
  • nanoduct

    Testul transpiratiei cu Nanoduct

    19.12.2019
    Testul transpiratiei este metoda standard de diagnosticare a fibrozei chistice, cea mai frecventa boala genetica a rasei caucaziene. Este un test usor de facut, se poate repeta la nevoie si nu are riscuri. De regula, acest test se efectueaza copiilor de orice varsta, de peste 2 luni, suspecti de fibroza chistica (sau mucoviscidoza) sau pentru a scoate din discutie aceasta boala in cazurile de...
  • pediatru

    Rolul medicului pediatru – un interviu cu Prof. Dr. Eovelina Moraru

    19.12.2019
    Prof. Dr. Eovelina Moraru este Medic Primar in Imunologie si Alergologie pediatrica, specialist Gastroenterologie, Hepatologie si Nutritie, supraspecializat Hepatologie, medic primar Pediatrie si ofera consultatii in cadrul Clinicii Medicover din Iasi.
  • test de efort

    Testul de efort poate scoate la iveala afectiuni ascunse

    28.11.2019
    In cardiologie, testarea la stres presupune evaluarea aparatului cardiovascular in conditii de suprasolicitare. Scopul unui astfel de test de efort este de a depista si diagnostica afectiuni cardiace ascunse la examenele clinic si paraclinic, efectuate in repaus sau la evaluarea capacitatii functionale a pacientului.
  • ecografie transfontanelara copil

    Ecografia transfontanelara

    05.11.2019
    Ecografia transfontanelara este o metoda de investigatie a creierului nou-nascutului si sugarului, iar calea de abord folosita este fontanela anterioara sau superioara, adica cea din crestetul capului. Fontanela devine fereastra ecografica pentru acest tip de examinare, adresata exclusiv nou-nascutului si sugarului.
  • varicela in sarcina

    Varicela in sarcina

    30.10.2019
    Varsatul de vant, denumit si varicela, este o infectie virala care apare, de obicei, in copilarie. Cele mai comune simptome sunt eruptiile sub forma de leziuni mici rosii, care ulterior formeaza vezicule care se sparg. Eruptia apare in valuri pe parcursul a 3-5 zile si, de multe ori, este precedata de febra si dureri musculare. Pneumonia virala poate sa apara in 10-15% dintre cazuri.
  • immunizare prin vaccinare

    Imunizarea prin vaccinare

    30.10.2019
    Inca din prima zi de viata si pana la implinirea varstei de 14 ani, orice copil ar trebui vaccinat conform schemei nationale realizate de Ministerul Sanatatii. Vaccinarea nu are riscuri. In anumite cazuri, pot exista insa efecte adverse. Mai important, insa, este sa devenim constienti ca un copil nevaccinat este supus unui risc dublu: atat pentru propria-i persoana, cat si pentru colectivitatea din...
  • alergie

    Afla daca esti alergic

    30.10.2019
    Poluarea si stresul, pe un fond de imunitate scazuta, cresc continuu numarul celor afectati de alergii. Oameni care pana mai ieri nu se stiau sensibili la praf, polen, mucegai sau teribila ambrozie, care au fost mai tentati sa dea vina pe vreo viroza de sezon, mai degraba decat pe alergii, afla acum ca, de fapt, este totusi vorba de o alergie.
  • pierdere sarcina

    Pierderea sarcinii

    29.10.2019
    Experienta fiecareia cu privire la pierderea sarcinii este diferita si nu exista nicio modalitate corecta sau gresita de a simti acest lucru.